Birdingplaces.eu

Where birders find and share birdingplaces

Waar draait het allemaal om?

Where to watch birds in Europe?

‘Zijn er hier in de buurt misschien leuke plekken om vogels te kijken?’ Vogels wat? De medewerker van het lokale toeristenbureau kijkt je vragend aan...

Komt dit je bekend voor? Het vinden van leuke vogelkijkplekken kan in Europa soms erg lastig zijn. Meestal kan de lokale bevolking je niet echt helpen omdat ze niet echt begrijpen wat een vogelaar precies zoekt. Maar vogelaars weten dat wel!

Daar komt Birdingplaces.eu om de hoek kijken. Wij geven vogelaars de mogelijkheid leuke vogelplekken te vinden en te delen. Met alle details die je nodig hebt om een paar uur lekker vogels te kijken. Het idee achter Birdingplaces.eu is dat je als vogelaar je collega-vogelaars uit andere regio's of andere landen helpt met jouw kennis. Door mooie vogelkijkplekken te delen uit je eigen regio of mooie plekken die je hebt ontdekt in het buitenland. Zo creëren we samen een fantastische gratis online gids met duizenden leuke vogelgebieden in Europa.

De voertaal op Birdingplaces.eu is Engels, maar we hebben alle vogelnamen en veel andere informatie voor het gemak voor je vertaald in het Nederlands.

Hier vind je de winnaars van de Leica verrekijkers!