In the spotlight

Vogels kijken vanuit Hotel de Walvisvaarder

Waddenzee  >  Netherlands

Terschelling is een fantastisch eiland om vogels te kijken. Op de Waddenzee, de Noordzee en in de prachtige natuurgebieden kun je het hele jaar door duizenden vogels zien.

Description

Bij aankomst met de veerboot ben je op Terschelling meteen in die andere wereld. De wereld van de wadden. Overal om je heen zijn vogels en ze zijn met veel. Waar je ook maar kijkt op het wad zie je steltlopers als wulp, scholekster en tureluur die met hun lange snavels druk in de modder prikken. In de haven zie visdiefjes duiken, meeuwen krijsen en eidereenden op de golven dobberen. En dan heb je nog niet eens voet aan wal gezet. Het eiland heeft een hele reeks topvogelgebieden. van de Noordsvaarder tot en met de Boschplaat. Op de kaart van Birdingplaces die je onder aan deze pagina kunt vinden, zie je ze allemaal. 

Hotel – Restaurant de Walvisvaarder  heeft een perfecte centrale ligging voor vogels kijken op Terschelling. Dichtbij wad, strand, bos en polder. In het hotel worden vrijheid en ongedwongenheid gecombineerd met gastvrijheid, welke elk jaar weer mensen terugbrengt naar Terschelling. De verbouwde boerderij in het dorp Lies vormt een ideale uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Je loopt bijvoorbeeld zo naar de Liesinger Plak die vlak achter het hotel ligt. Na een dag vogels kijken of een lange wandeling over het strand drink je gezellig een drankje aan de bar of op het terras. Wanneer het buiten wat kouder is, brandt ’s avonds de open haard. Gezellig, genieten, een tweede thuis. Voor meer info zie: www.walvisvaarder.nl

Op www.Birdingplaces.eu vind je duizenden vogelkijkplekken in heel Europa. Met alle info die je nodig hebt om er vogels te kijken. Hieronder zie je alle vogelgebieden op Terschelling. Als je op de rode stip bij een gebied klikt, kun je een uitgebreide beschrijving aanklikken van het gebied met wandelroute en welke vogels je er kunt zien.

 

Map